Головна » 2020 » Квітень » 10 » Рекомендації психолога для батьків та дітей
09:28
Рекомендації психолога для батьків та дітей

Сьогодні поговоримо про тривогу.



    Тривога - негативно забарвлена емоція, що виражає відчуття невизначеності, очікування негативних подій, важковизначені передчуття. Тривога виникає в момент срийняття людиною небезеки.

    Тривожність - це схильність переживати емоційне хвилювання, тривогу. Існує продуктивна та непродуктивна тривога.

    Продуктивна тривога - зажди штовхає нас до реальних дій та шукає відповіді на питання, що я можу зробити, щоб вирішити певну проблему, або мінімізувати її негативний вплив.

   Непродуктивна тривога змушує думати в негативному ракурсі: " А раптом, що...", " Кому вірити?", " Чи кажуть нам усю правду?". Припустімо, що так. І, що тоді?. Чи має це на вса вплив? Коли ми замислюємось над питаннями, які не можемо контролювати, тоді беремо участь в марній діяльності, яка заважає вам вчиняти правильні дії. Потрібно непродуктивну тривогу трансормувати в продуктивну. Коли ми діємо для рішення проблем стає спокійніше.



Що потрібно робити:

   Звузити потік інформації про COVID19! Зберігайте спокій!

  Слухайте музику. Дослідження показали, що пісня під назвою "Невагома" створена групою Markoni union знижує тривожність на 65%.

  Візуалізуйте! Найдіть хвилинку, щоб уявити собі безпечне місце і себе в ньому. Це місце викличе у вас позитивні спогати, які теж збільшать рівень дофаміну в крові та заспокоїть вас. Винагороджуйте себе. коли вам вдалося пройти повз вашу тривогу.

  Винагороджуйте себе, коли вам вдалося пройти повз вашу тривогу. Милими сюпризами!

  Вірте у себе! Адже в минулому ви мали багато труднощів та перешкод, згадайте про минулі труднощі, розчарування, втрати і запитайте себе - впорались ви з ними чи ні. Подумайте, як ви будете ставитись до цього через місяць, рік, або десять років.



Поради батькам, як допомогти дитині впоратися з тривогою.



 
 1. Запропонуйте дитині намалювати тривогу, як цього хоче дитина і як вона відчуває. Запропонуйте дитині згодом порави , викинути . порізати цю тривогу, при цьому робити все емоційно.


 
 2. Написати велике слово тривога і біля нього багато позитивних слів в які можна перетворити із слова тривога.


 
 3. Важливо казати дітям , що вам також тривожно, і ви теж не знаєте, або вчитеся справлятися із тривогою, яка виникає. Якщо ми частіше будемо говорити один одному про свої переживання нам стане краще. і ми навчимося разом долати, це відчуття.


Практичний психолог Чернівецької гімназії №3

Лучич Маріанна.

Консультації онлайн за номером 0663867076 (vajber) учнів, батьків вчителів.

Переглядів: 183 | Додав: админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar